MINÄ

Hei ja tervetuloa blogiini!

Olen Tii Alasimi, poninhäntäinen 39-vuotias kahden lapsen äiti Oulusta. Postailen tänne juttuja perheellisen arjesta palautusjuomajauhon keskeltä, kirjoitan treenikuulumisia, jaan ruokavinkkejä, kerron työkuulumisista ja avaudun matkastani kohti bikini fitneksen SM-kilpailuja. Blogi syntyy päiväkirjapohjalta, positiivisuus edellä ja toivon sen tarttuvan.

Taustaa

Tanssi on kuulunut elämääni yli 15 vuoden ajan. Kaikki sai alkunsa, kun uteliaana rippikouluikäisenä halusin tietää miksi vanhemmat kirmasivat tanssilavalle joka-ainoa lauantai. Löysin vastauksen jo ensimmäisenä humppailtana ja sille tielle jäin.

Vuosien myötä tärkeä harrastus muuttui työksi; tanssi kuljetti teatterilavalle, musikaaleihin, laivan shownumeroihin ja television tanssiohjelmiin. Sain myös kokea, miltä tuntuu voittaa Suomenmestaruus eri paritanssilajeissa. Seistä palkintokorokkeella hikisenä ja kaikkensa antaneena, kultaisin mitali kaulassa, Suomen parhaan tanssipartnerin vierellä. Täydellistä.

Noin kymmenen vuotta myöhemmin lähdin opiskelemaan tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakouluun. Jo kouluaikana riensin tukka putkella ympäri Suomen maata opettaen tuhansille ihmisille tanssin iloa ja sen ihmeellisiä koukeroita. Nuorena jaksaa vai miten se meni... ;) Vuonna 2007 perustin Ouluun Tanssikoulu Sulavan, joka virkisti pohjoisen tanssiskeneä raikkaalla tuulahduksellaan, tarjoten värikkäitä harrastusmahdollisuuksia koko perheelle. TE-keskus meinasi tylysti teilata projektin, sillä rahoitus omiin toimitiloihin jäi saamatta, mutta nainenhan ei pikkutekijöistä lannistunut, sillä kun intuitio on vahva, suuri haave toteutettiin sitten omilla euroilla. Vain muutamassa vuodessa yhden naisen yritys räjähti kasvuun upeiden opettajien ja asiakkaiden voimin, lähes seitsemänsadan oppilaan tanssitaloksi. Aika huikeaa! Unelma kävi toteen.

Mutta mikä oli menestyksen hinta?

Rakastin työtäni. Mutta kun siihen yhdistetään yrittäjäperheen kiireinen arki, ei tarvitse kovin kaukaa lähteä vastauksia hakemaan, miksi kävi niin kuin kävi. "Ai mikä yrittäjän muu elämä" - on "meidän" piireissä vitsi, mutta erittäin huono sellainen, sillä tiedän millaiset seurakset kyseisellä huulenheitolla on. Olin haaveammatissani, mutta voin siinä huonosti. Pidin firmasta ja läheisistäni parempaa huolta kuin itsestäni.

Olin jo pikku hiljaa alkanut tiedostaa, että jokainen on vastuussa omasta onnellisuudestaan. Silloin työ, perhe ja oma hyvinvointi eivät todellakaan olleet balanssissa.

Onneksi heräsin tuosta oravanpyörästä elokuussa 2012, jolloin tämä blogi sai alkunsa. Näin erään valokuvan joka sai minut tajuamaan, että tälle älyttömyydelle oli tultava stoppi. Myös arvomaailmani oli heittänyt häränpyllyä; olisin halunnut elää ja kokea kakkavaipan tuoksuisen vauva-arjen ja panostaa perheeseen, eikä minua olisi voinut vähempää kiinnostaa budjetointi, palkanmaksut, saati loputtoman pitkät illat poissa kotoa. Mitä väliä menestyksellä oli, jos päivät, viikosta toiseen olivat yhtä suorittamista? Minusta se oli aivan liian kova hinta siitä, etten olisi kuulemassa kun lapsi sanoo ensimmäisen kerran "äiti". Menestyminen työelämässä olisi mahdollista milloin tahansa, mutta lapsi ottaisi ensiaskeleensa vain kerran.

Kierteestä ulospääsyyn vaadittiin tiukka niskaperseote henkilökohtaisessa elämässä ja radikaaleja muutoksia yrityskauppojen merkeissä.

Tuo tuttu klisee, kun yhden oven sulkee, avautuu toisaalla uusi mahdollisuus, piti hyvin kutinsa. Uudelle tuli tilaa, sillä vähitellen rennomman arjen myötä, löysin kadoksissa olleen iloisen itseni ja liikkumisen kipinän personal trainerin tukiessa vierellä. Voin fyysisesti voimakkaammin ja henkisesti vahvemmin kuin koskaan! Hurjasta ulkoisesta muodonmuutoksesta puhumattakaan! Löysin onnen joka oli ollut koko ajan siinä silmieni edessä, en vain ollut osannut katsoa. Minun oli hyvä, rauhallinen ja tasapainoinen olla.

Voin vakuuttaa, että jos itse voi hyvin, on myös parempi äiti, vaimo, yrittäjä ja ystävä.

Kohti uusia tuulia

Kun havaitsin itse miten loistava ja energinen fiilis tavoitteellisen liikunnan, puhtaan ruoan ja riittävän levon yhdistelmällä tuli, halusin lähteä jakamaan hyvinvoinnin ilosanomaa eteenpäin. Janosin lisätietoa, joten tarpeellisen ja trendikkäästi downshiftatun välivuoden jälkeen kouluttauduin kuntosalivalmentajaksi ja personal traineriksi Trainer4You:lla vuonna 2014. Uusi aluevaltaus tuntui välittömästi omalta jutulta. Kuin kotiin olisi tullut. Sen jälkeen olen osallistunut voimaharjoittelun ja kehonpainoharjoittelun tiiviskursseille sekä aloittanut ravinto- ja mentaalivalmentajaopinnot. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni, sillä oppimisen palo on sammumaton.

Merkityksellinen työ

Maaliskuussa 2015 perustin tanssinopetusta, personaltrainingia ja ravintovalmennusta tarjoavan yrityksen, FitTiin. Unelma-asiakkaani on juuri se aloitteleva liikkuja jolle saan tartuttaa kuntosaliharjoittelun tai tanssin kipinän ja tsempata häntä kohti tuloksia. Tai opettaa terveellisen syömisen aakkoset ja auttaa pääsemään tavoitteeseen. Voi että tykkään antoisasta työstäni ihmisten parissa! Mikään ei ole niin palkitsevaa kuin nähdä asiakkaan hymyilevän, ylittävän itsensä ja olevan onnellinen! Onnistumisista saa myös itselle ihan käsittämättömän paljon energiaa.

Tulevaisuuden urheilijatavoite

Hurahdin kuntosaliharjoittelun ihmeelliseen maailmaan vuonna 2013. Koska olen saanut äidinmaidossa vahvan kilpailuvietin, jo alkuvaiheessa halusin vääntää haasteruuvia astetta tiukemmalle. Katsoa mihin tästä naisesta oikeasti on. Aloitin tavoitteellisen treenaamisen tiukan Jaana Kotkansalon kanssa, 2014 siirryin Marko Savolaisen lempeän ruoskan alle ja nyt vuoden 2016 alusta olen ollut konkari Jiipee Pulkkisen valmennuksessa. IFBB:n urheiljalisenssi vuodelle 2016 on lunastettu eli tähtäimessä on kirkkaasti syksyn bikini fitness beginners-kilpailut. Mahtavaa! Matkasta onnistumisineen ja takapakkeineen pääset lukemaan tästä blogista. Tervetuloa mukaan!

Palautetta, yhteistyötä, valmennusta

Kommentit ovat erittäin tervetulleita. Voit myös lähettää postia privana tai jos olet kiinnostunut yhteistyöstä, sponsoroinnista tai hyppäämään valmennukseeni, sähköpostini on info(at)fittii.fi Kurkkaa kotisivut ja palvelut tarkemmin www.fittii.fi

Pysy menossa mukana ja seuraa

Inspiroidu instagramissa: @tiialasimi
Valmentajasivut facebookissa: valmentajatiialasimi

Terkuin, Tii <3