12. lokakuuta 2016

37 vuotta ja elämäni kunnossa


Aamun tunteina, kun uni ei enää tartu silmään, plärään kännykästä viikonlopun muistoja läpi yhä uudestaan ja uudestaan. Väkisinkin hymy tarttuu suupieliin, enkä voi olla ummistamatta silmiäni ja puistelematta päätäni. Ei helvetti. Tein sen. Jumalauta!

Kolme vuotta sitten minulla oli pieni haave. Kuolasin netistä bikini fitness PRO Nathalie Melon perää. Sori sanavalinta, mutta näin se meni. Ajattelin että wow, minäki haluan kroppani tuollaiseen jumalaiseen tikkiin. Joo, no mä pistin sen todellakin tikkiin ja miten sitten kävi! Vaikka uskalsin unelmoida mitalista, niin rehellisesti, en silti uskonut, että se voisi toteutua NÄIN PIAN!


NFE finaalikävely. En kestä. Kuva: Tommi Mankki

Mitä juuri äsken tapahtui, näiden kahden viikon aikana?

Ensin Bikini Fitness tulokaskisan voitto yksimielisin tuomariäänin Jyväskylässä ja heti perään SM-kilpailun 3. sija Nordic Fitness Expossa. WHAAT. Minulle jo pelkästään karsintojen kirkkain pysti oli tavoitteiden täyttymys, mutta kun lopulta sijoitus oli Suomen kolmanneksi paras, niin se tuntui tuossa kovassa ja minua yli kymmenen vuotta nuorempien, kokeneiden ja menestyneiden urheilijoiden sakissa kuin kultamitalilta!

Itken onnen kyyneleitä. SM 3. EI VOI KÄSITTÄÄ!! Mikä avaus ja pamaus! Oon syystäkin tyytyväinen!!Pokaalia pukkaa

Ensin aloin kirjoittaa napakkaa kiitostekstiä faceen, mutta nyt kun olen saanut hieman levättyä ja jäsenneltyä tapahtunutta, niin diipimpää sisältöä alkaa pursuta itsestään. Ja lauseiden muodostaminen onnistuu hiilarihumalan vaikutuksesta ilman hampaiden kiristelyä, hihhii. Samalla, kun leikkaan ja liimaan tekstiä tänne blogiin, tajuan, että minun BakaraBlogini kertoo itse asiassa tarinaa koko tästä kolmen vuoden värikkäästä matkasta. Aika nostalgista <3 Ja sitten tiedostan, että osa teistä siellä on seurannut ja tukenut polkuani ihan alusta alkaen. Uskomatonta. Kiitos, olen siitä valtavan otettu!! <3 <3 <3Kisaan valmistautumista...


Tavoitetta kohti on hienoa taivaltaa, paitsi teidänlaisten tukijoukkojen ansiosta, mutta myös siksi, kun mukana on uskomattoman hienoja ihmisiä, joihin voi luottaa ja tietää, että homma toimii, sillä määrätietoisinkaan ihminen ei pärjäisi yksin.


Huhhuh. SM-pronssia ekoista kisoista!!

On todellakin nöyrien kiitosten paikka. 

KIITOS jämäkästä, mutta avartavasta ja rautaisen ammattitaitoisesta valmennuksesta Jiipee. Arvostan, kun teet työtäsi isolla sydämellä, aidosti välittäen.
Kiitos rakas perheeni Sami ja lapset. Menestymiseen vaaditaan vahva kivijalka, höystettynä loputtoman pitkällä pinnalla, ymmärryksellä ja rakkaudella.
Kiitos aivan kaikesta rakas ystäväni Heidi, tiedät kyllä.
Kiitos timanttisesta huollosta lavan takana Heidille Lahdessa ja Sannalle Jyväskylässä.
Kiitos ystävät, läheiset ja Jiipeen tiimi, kiitos kovaääniset kannustusjoukot yleisössä ja te koko ihmeellinen, tiiviisti imussa elävä mieletön seuraajajoukko siellä ruudun toisella puolella.
Kiitos kehoni huoltamisesta hieroja Juha Korpela ja osteopaatti Miika Ilkka.
Kiitos Katalle ja Antille Figurella sekä oman kotisalini Oz MAXin kollegat, asiakkaani ja kanssatreenaajat.
Kiitos kaikille niistä sadoista tsempeistä ja viesteistä joita olen saanut!!! <3Mahtava valmentajani Jiipee Pulkkinen


Kiitos sponsorit, yhteistyökumppanit ja ennen kaikkea yrittäjät:

- Kauneudella: kasvojen ihonhoito mm. pHformula-käsittely
- Kampaamo Goalas ja Tiina Siekkinen: hiusten loistava kiilto ja upea väri
- Sportheavy Oulu: lisäravinteet ja Better Bodies treenivaatteet
- Fysio-Center Oulu: palauttava LPG-hoito
- Salon Jevgenia: upeimmat kisakynnet ikinä
- Glitter: säihkyvät kisakorut


 
Jyväskylän SM-karsintojen voitto 2016. Kuva: Tommi Mankki

Kiitos dreamtiimille täydellisen lavalookin luomisesta:

- Katarina Lagus: kisameikki
- Sahara Beauty & Design: bikinit
- Heidi: bikinien koristelut
- Nina Tanner: suihkurusketus
- Hiukset: Begys Ahonen

Ilman teitä en olisi tässä! Kiitollinen tunne, kun tällainen jäätävä koneisto huipputyyppejä oli puhaltamassa yhteen hiileen. Yhdessä todellakin onnistuimme! Sydämellinen Kiitos vielä kaikille <3


Upeat naiset <3 SM-mitalikolmikko bikini fitness -163cm NFE 2016
  


Maailman kauneimmat bikinit <3

 
Tapahtuneesta on kulunut vasta pari päivää ja lavalle on jo ikävä. Eikö sitä huumaa saisi kokea pian uudestaan? Kyllähän nuo tulevan kevään kisat kutkuttaisi, mutta koska suhtaudun urheiluun pitkäjänteisesti, joten en lähde rynnimään ja pilaamaan terveyttäni kiireellä. Palautumisjakso ja aineenvaihdunnan uudelleen käynnistäminen kestävät vähintään yhtä kauan kuin varsinainen dieetti, puhutaan siis kuukausista. Ikäkin tuo omat haasteensa. Nyt tarvitsen paljon syvää unta, kehon ja mielen balanssia sekä kehittävää treeniä, jotta seuraavan kerran lavalle noustessa, hehkuvissa parrasvaloissa tästä mammasta on esillä päivitetty painos numero kaksi.


Kuvaa NFE:n vertailuista. Käännöstä oikeaan...


Seuraava tavoitteeni on kevään 2018 Fitness Classic, josta lähden hakemaan, mitäs muutakaan kuin kultaista mitalia. Nälkä kasvaa syödessä ja hirviä nälkä onkin :) Itse asiassa tällä hetkellä se on sitä kirjaimellisesti, hihhii ;) Olen onnekas, koska minulla on lajinomainen fysiikka, tanssin kautta kokemusta esiintymisestä, loistava valmentaja ja löytyi keholleni toimiva tapa päästä lavakuntoon ilman järjetöntä puristamista. Ja se suurin mörkö ja pelkoni, nimittäin IKÄ, ei sitten ollut lainkaan este unelman toteutumiselle!! Näen itseni ulkomaisilla kilpalavoilla muutamien vuosien päästä, joten haluan ilman muuta jatkaa ja kokeilla mihin saakka fitneksen parissa on mahdollista edetä.


Rakkaani Sami <3

Nytten.

Kaikesta yhden päivän glamourista huolimatta, on enemmän kuin IHANAA palata takaisin normaaleihin rutiineihin ja runsaisiin ruokalautasiin. Homman ydin on nimenomaan se arkinen aherrus ja ne toistuvat rutiinit, jolla tulos tehdään. Ruoka, treeni ja lepo. Ja sama alusta. Niin ja tietysti korkkaritreenit höystettynä iskevällä musiikilla. Ei ole oikotietä. Tykkään! Odotan että tämän lepoviikon jälkeen pääsee kyykkäämään täysillä, naama punasena ja saa ladata kunnolla kiekkoja tangon päähän ilman että joutuu himmaamaan koska nivelet saattaa hajota. Lenkillä voi reippailla ilman sykemittaria, kehoa kuunnellen ja vain fiilistellä miltä tuntuu. Liikkua tavoitteellisesti, mutta hyvinvoinnin vuoksi. Olla se tavallinen äiti joka popsii makaroonilaatikkoa ja röhnöttää sohvalla makuunipussi kädessä, pieruverkkarit jalassa. Ystävän kanssa voi huoletta tilata laten tuplakookosmaidolla eikä tartte kaataa kahviin salaa omaa maitoa pinkistä pullosta. Saa mennä lauantai-iltana äkäisiin löylyihin ilman että joutuu pelkäämään kehon liiallista kuivumista. Noin niinkun esimerkiksi. Normiarjen ihanuuden ymmärtää vasta kun siitä joutuu hetkeksi joustamaan.Arjessa kiinni. Viimeinen treeni ennen kisoja UGH.


Pronssi tuntui kultamitalilta!!!


Kilpaurheilu vaatii monista asioista luopumista, mutta nimenomaan ne vaikeimmat valinnat, karikoista selviytymiset ja onnistumisen kokemukset kasvattavat henkisen voimavaran pankkia. Vahvistavat. Loppujen lopuksi se on kuitenkin tuo oma mieli joka meitä käskyttää. Sinä itse päätät vedätkö illalla jääkaapin tyhjäksi herkuista vai tiedostatko että sokerihimo vaivaa siksi koska et ole syönyt päivällä säännöllisesti, tarpeeksi, oikeaa ruokaa. Kun mieltä oppii ymmärtämään ja hallitsemaan, on voittamaton.


Komiaa on.

Kynnet kynsitaiteilija Jevgenia Kestin käsialaa. Upeat! <3


Tähän loppuun haluan sanoa.

Olen niitä tyyppejä jotka keräävät selkäreppuunsa mieluummin kokemuksia ja sisältöä kuin maallista mammonaa. Mitään emme täältä mukaamme tuonne mullan alle saa. On tärkeintä tehdä sitä mistä itse tykkää, mikä tuottaa iloa ja että nauttii matkasta. Löytää se oma juttu. Loikata rohkeasti tuntemattomaan. Kuten jo tuossa kirjoitin, minulla meinasi jäädä tämä kortti kääntämättä, sillä pelkäsin, että 37 vuotiaana olen kilpalavalle liian vanha keikkumaan sinne parikymppisten kanssa samaan riviin. Ajattele, jos en olisi koskaan kokeillut!! Olisin jäänyt jossittelemaan asiaa koko loppuelämäkseni. Mieluummin katsoa kuin katua. Siitä on kyse, heittäytymisestä. Ja jos sattuu menemään persiilleen, nou big deal, siitä voi ottaa opiksi ja todeta että tulipa ainaki testattua.


Tää tunne kantaa pitkään!!!!!!!!


Unelmat ON tehty toteutettaviksi. Sillä tätä fiilistä, kun tavoitteen eteen on paiskinu sikana töitä, ei voi selittää millään mittarilla, eikä sitä tunnetta, kun tavoite täyttyy, voi ostaa millään määrällä kahisevaa. Se pitää itse kokea.


NFE 2016 finaalikävely. Äippä vähän tempas.


Huikeat SM finalistit bikini fitness -163cm NFE 2016. Kuva

Seuraavaksi edessä on tehokas vuosi aikaa sulatella, kehittyä ja kasvaa. Tiedän mitä parannan, mihin panostan. Harjoituskausi, olen erittäin valmis, anti tulla vaan. Nähtäväksi jää, toteutuuko seuraava isompi tavoitteeni ennen kuin täytän 40 vuotta ;) Mutta on ainakin selvää, että se ei ole TODELLAKAAN iästä kiinni!

Terkuin, Tii <3

Seuraa arkeani snapchatissa @tiialasimi
Instassa @tiialasimi
Facebookin valmentajasivut: Tii Alasimi

Haluatko valmennukseeni tai oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä sähköpostia info@fittii.fi -> Kokonaisvaltaiset PT-palvelut, kuntosali- ja ravintovalmennus sekä häävalssin opetus Oulussa www.fittii.fi (kotisivut päivittyvät pian...ja saapuneisiin sähköposteihin vastaan myös ihan pian, kiitos ymmärryksestä kun jaksat odottaa)

Lavakuvat: www.body.pictures.fi / Tommi Mankki
3 kommenttia:

 1. Onnea pronssista :) Oon seuraillu sun matkaa alusta asti ja Ku kattoin sunnuntaina sun snapin siitä että oot päässy kuuden parhaan joukkoon niin tuli itelläki onnen kyyneleet(vähän vaan elin tunteessa mukana) :) Oot uskomaton nainen ja toimit mulle älyttömän isona inspiraationa mun omassa kolmikymppisenä kunnossa kroppa projektissa :) Syksyn jatkoa ja ihanaa arkista arkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi ilostuttavasta viestistä! Ja kiitos onnitteluista. Kyllähän se niin on, että vaikka kirjoitan blogiin päiväkirjatyyppisesti, niin tulin älyttömän hyvälle tuulelle kun kerroit että tämä matkani on motivoinut sinua omassa projektissasi!! Mielettömän hienoa kuulla! Sinulla on vain yksi keho joten siitä kannattaa pitää parasta mahdollista huolta. Ei painostaen eikä rääkäten, vaan hyvän olon vuoksi, kroppaa kuunnellen. Kaikkea hyvää sinulle ja tsemppiä tavoitteeseen!

   Poista
 2. Sä oot aivan tajuttoman upea!

  VastaaPoista