17. toukokuuta 2016

Muutos 2012-2016


Elokuussa 2012 eli vajaa neljä vuotta sitten tein tähän astisen elämäni tärkeimmän päätöksen. Aloin pitää itsestäni huolta. Aluksi tavoitteet olivat pelkästään ulkoisia, halusin laihtua. Niin, se sama tuttu tarina kuin vähintään joka toisella naisella. Me halutaan laihtua, oi miksi, oi miksi?!

Mitä pidemmälle aikaa kului, kantapään kautta opittuna, tavoite alkoi itsensä kituuttamisen ja ihmekuurien sijaan kääntyä enemmän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, terveyden ehdoilla elämisen ja tasapainoisemman olon tavoitteluun. Enää en halunnut laihduttaa ja tuijottaa kirottua puntaria, vaan halusin olla voimakas ja syödä terveellisesti, kiloista välittämättä. Salilta sain niin fyysistä kuin henkistä voimaa, ja kappas, ulkomuoto alkoi muokkaantua hurjaa kyytiä fiksujen valintojen seurauksena.


Vajaa neljä vuotta. Mieletön matka! :)


Oikeanpuoleinen kuva on otettu kaksi viikkoa sitten, kun aloitin bikini fitness kilpailuun valmistavan dieetin. Wihuu, X-vartalo alkaa vähitellen hahmottua! Mitä kuva ei kerro, on, että vajaassa neljässä vuodessa itsensä ruuhkavuosien alle hukanneesta kotiäidistä on kasvanut innostava hyvinvointialan yrittäjä ja urheilijanalku joka kulkee päättäväisenä kohti tavoitetta. Paino kummassakin tilanteessa on abaut sama, mutta kehonkoostumus on täysin toinen. Rasvamassaa on muutettu fiksulla kuntosaliharjoittelulla lihakseksi. Mikä tärkeintä, mielen vahvuus ja elämän sisältö ovat täysin toisella tolalla.

Tuntuu suorastaan, että elämä vain vuosi vuodelta paranee! Joku viisas on sanonut että elämä alkaa nelikymppisenä. Heh, alan itsekin uskoa siihen. T. 37 vee…


 Joku ihana ihiminen sanoi minulle tuossa yks päivä, että haluaa samanlaisen selän kuin minulla. Voi kiitos kaunis kohteliaisuudesta! Muutoskuvasta voi luntata, ettei minulla ole aina ollut selkää. Siis lihaksikasta sellaista. Tanssitaustastani johtuen, kroppani on ollut "lievästi" alapainotteinen, mutta pitkäjänteisellä harjoittelulla eroa on kurottu umpeen. Arvaa vaan, olenko tehnyt selän eteen töitä? Kyllä, ja jokainen alataljaveto lähtee asenteella. Ja syön. Ja lepään. Enkä tarkoita että koskaan olisi valmis, duuni jatkuu. Ja se on ihan mahtavaa! :)

Mitä haluan sanoa? 

Älä koskaan lakkaa uskomasta. Vaikka se on kulunut ällöklisee, niin Kaikki On Mahdollista. Tavoitteen eteen pitää vain olla valmis tekemään pirusti töitä. Jostain asioista tulee olla valmis luopumaan, sillä muuten mitään uutta, parempaa ei voi tulla tilalle. Ja muutosta pitää haluta tosissaan. Alussa pienikin muutos arkisiin tapoihin riittää. Pysyvä muutos on hidas prosessi, joka tapahtuu, ei kuukausien, vaan vuosien kuluessa. Matkalla takapakkia tulee takuuvarmasti, mutta se kuuluu asiaan. Kun karikoista pääsee yli, se on oppimisen paikka ja sen jälkeen on entistä vahvempi ja lähempänä unelmaa.
Muutos ei ole IKINÄ iästä kiinni.

Siksi, älä luovuta. Usko. Älä siirrä haavetta huomiseen, sillä koskaan et voi tietää mikä päivä on viimeinen. Jos et osaa yksin, pyydä apua. Sinä olet elämäsi tärkein ihminen. Kun Sinä voit hyvin, myös ympärilläsi olevat ihmiset kukoistavat <3

Terkuin, Tii <3

PS: Päivävalmennuksessani on tilaa, pistä viestiä jos koet että tarvitset apuja, autan mielelläni: info@fittii.fi Minulta ei edelleenkään voi tilata pikadieettiä tai pussikuuria, vaan pysyviä, kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin sekä voimakkaaseen kehoon tähtääviä muutoksia. Ravintovalmennus onnistuu myös etänä. Kaikissa valmennuksissa myllytetään pääkoppaa ja opit matkan aikana ihan valtavasti itsestäsi. You rock!

Inspiroidu instassa @tiialasimi
Seuraa facebookissa Valmentaja Tii Alasimi
Kotisivut www.fittii.fi
Valmennus Oz MAXin jäsenille www.ozmax.fi 

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos tosi inspiroivasta ja piristävästä blogistasi, ne aina piristää ja tsemppaa jos itselle meinaa tulla "blääh"-olo treenaamisen suhteen! Tähän sen enempää taustaani avaamatta (romaanin pituinen sepostus tulisi muuten), osaisitko ihan valokuvien perusteella arvioida, kumpi laji minulle sopisi paremmin, bikini ja body..? Kiitos =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moimoi anonyymi, voi kiitos kun kerroit! Motivoi itseäkin kirjoittamaan, kun tiedän että postauksilla on inspiroiva vaikutus :) Ilman muuta voit laittaa minulle kuvaa info@fittii.fi Odottelen postiasi.

      Poista