8. maaliskuuta 2015

Marjaunelmakakku


Mitä upeinta Naistenpäivää ihanaiset naiset! Päivän kunniaksi leipasin tutusta Maria Lönnqvistin Raakaleipurin parhaat kakut -reseptikirjasta tämän houkuttavan kerrostetun pehmeän luomuksen. Raakakakussa maistuu mustaherukka, kookos ja toffee jotka suorastaan sulavat suuhun. Keikki on gluteeniton, maidoton ja munaton. Tässä se teidänkin iloksenne!






VAALEA KEKSIPOHJA
3 dl manteleita
3 dl mulperinmarjoja
1 tl aitoa vaniljajauhetta
ripaus vuorisuolaa

MARJA-BANAANITÄYTE
4 banaania
3 dl mustaherukoita
1 dl kaakaovoita
1 dl cashewpähkinöitä

KOOKOSVAAHTO
8 dl kookosmaitoa
1 rkl hunajaa
1/2 tl aitoa vaniljajauhetta



Vinkki: manteleita ja pähkinöitä kannattaa liottaa kunnes pehmenevät.
Huuhtele ja puristele ylimääräinen neste pois ennen jauhamista.


1. PINGOTA halkaisijaltaan noin 20cm:n kokoisen irropohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää vuoasta tarjoilulautaselle.






2. JAUHA pohjan ainekset monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella tasaisesti yhteen. Seos on sopivaa, kun voit pyörittää taikinasta pienen pallon, joka pysyy kasassa. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.





3. SULATA raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi: laita kaakaovoi pieneen kulhoon, kaada isompaan kulhoon kuumaa vettä ja aseta kaakaovoikulho vesihauteeseen.







täytteen ainekset <3


4. VALMISTA marja-banaanitäyte sekoittamalla kaikki ainekset sileäksi seokseksi. On tärkeää, että käytät huoneenlämpöisiä marjoja, jotta kaakaovoi ei heti jähmety vaan emulgoituu täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle. Laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat kookosvaahdon.






5. AVAA kylmät kookosmaitopurkit pohjasta ja kaada erottunut neste pieneen kulhoon, voit käyttää sen myöhemmin esim pirtelön pohjana. Kaavi jähmettynyt kookosmassa purkista toiseen kulhoon, lisää mausteet ja vispaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Älä anna seoksen lämmetä. Levitä kookosvaahto kakun päälle. Käytä vaahtoon täysrasvaista kookosmaitoa niin saat parhaan vaahdon.


Mulla sattu niin että kookosmaitopurkit eivät ilmeisesti olleet tarpeeksi kauan kylmässä,
sillä erottunutta nestettä ei ollut juurikaan. Vaahtoa tuli siis todella paljon.
No, ens kerralla purkit aiemmin kylmään :)






6. TARJOILE heti. Kakku säilyy noin kolme päivää jääkaapissa.



 


Oma huomio: Suuresta nestemäärästä johtuen laitoin kakun pakkaseen kovettumaan yön yli. Aamulla otin sulamaan noin 3 tunniksi jonka jälkeen oli leikattavissa. Aivan älyttömän hyvää! Kookos pehmentää mustaherkoiden kirpeyttä. Tätä kakkua teen varmasti uudestaankin sillä olen suuri marjojen ystävä. Mitähän seuraavaksi leipoisin, ainakin yksi puolukkainen raakakakkuresepti on sattunut silmään :) 








Jos testasit kakkua, käyhän kirjoittamassa kommenttisi, haluan kuulla oliko nami sinun mieleen! Haluaisin myös tietää haluatteko terveellisempien herkkujen reseptejä tänne testattavaksi? Sitruunakakusta on ainakin tykätty ;) Sitten vaan täytyy muistaa, että olipa raakakakun ainekset kuinka alkuperäisiä ja terveellisiä tahansa, niin kohtuus tässäkin, sillä kakut sisältävät paljon (hyvää) energiaa. Silti ehdottomasti parempi vaihtoehto sokerisen ja vehnäjauhoisen kermavaahtohötön tilalle josta ei saa muuta kuin väsähtäneen ja turvonneen olon. Leivontailoa!

Terkuin, Tii <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti