22. helmikuuta 2015

Sitruuna-juustokakku


Tämä on toinen raakakakku jota testailin Maria Lönnqvistin Raakaleipurin parhaat kakut-kirjasta. Pehmeän kirpeä, keväisen raikas, täyteläinen luomus joka on parhaimmillaan päivän-pari päivää valmistuksesta. Tykkään raakakakuista paitsi niiden terveellisyyden vuoksi, mutta myös siksi että ne voi esim juhlien tullessa valmistaa etukäteen eikä tule sitä kuuluisaa viime hetken paniikkia edellisenä iltana. Kakku on gluteeniton, maidoton ja munaton. Tässä resepti teidänkin iloksi :)






VAALEA KEKSIPOHJA

3 dl kookoshiutaleita
3 dl manteleita
2 dl taateleita
2 luomusitruunan kuori
1 rkl lucuma jauhetta
ripaus vuorisuolaa

SITRUUNATÄYTE

7 dl cashewpähkinöitä
2 dl sitruunan mehua
1,5 dl hunajaa
1 rkl kookosöljyä
1 tl aitoa vaniljajauhetta
ripaus vuorisuolaa






PINGOTA halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää vuoasta tarjoilulautaselle.

RAASTA sitruunasta kuori. Raasta vain pinnalta, lopeta raastaminen kun valkoinen osa näkyy.

JAUHA kookoshiutaleet ja mantelit monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella jauhoksi. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaisesti yhteen. Seos on sopivaa kun voit pyörittää taikinasta pienen pallon, joka pysyy kasassa. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.

SEKOITA sitruunatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan jotta cashewpähkinät liukenevat täysin. Cashewpähkinöiden liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpoittaa sekoittamista. (Varaa liottamiseen useampi tunti ja huuhtele pähkinät sen jälkeen.) Kaada täyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti.

JÄÄHDYTÄ sitruuna-juustokakkua pakastimessa noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. (Oma kakku vaati 2 tuntia pakastusta jotta oli jämyä…) Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää ja sen voi myös pakastaa.


Nam <3

Nautinnollisia herkkuhetkiä hyvässä seurassa!

Terkuin, Tii <3

4 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän hyvää, tein puolitoistakertaisena kun oli isompi 28 halkaisija irtopohjavuoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nam anonyymi, kiitos kun kerroit että tykkäsit! :) Siinä riittiki namia isommallekki porukalle! ;)

      Poista
  2. Tää lähtee testaukseen :) näyttää älyttömän hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! :) Ja peeäs, kävin vaklaan sun blogia, näytät superhyvältä! Tsemiä! :D

      Poista