22. kesäkuuta 2014

KanaKookosKeitto


Hiphei! Tässä lupaamani kanakookoskeiton resepti.

1. Pilko läjä kasviksia esim porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, naurista ja purjoa. (tämän vaiheen voi tietysti ohittaa pakastekasviksilla, mutta makuelämys on aivan toinen ja... vetinen)


2. Heitä ne kiehumaan isoon kattilaan runsaaseen veteen noin 10-15min. Joukkoon mausteita esim suola, valkosipuli, inkivääri ja pippuri. Meillä ei käytetä tujuja mausteita, mutta tähän sopisi myös chili sekä curry.


4. Kuullota kasvisten poristessa sipuli pannulla kookosöljyssä. Normisipulikin käy, mutta koska kaapissa oli tällä kertaa vain kevätsipulia, se toimii loistavasti ja tuo keitokseen kivasti kesäistä efektiä.

5. Lisää pannulle maustamattomat kanasuikaleet. Kypsennä ja mausta suolalla, sitruunalla ja pippurilla.

6. Keitä riisiä. Kypsymisaika riippuen riisilajikkeesta 5-15min. Käytin basmatiriisiä.
Riisin voisi lisätä keittymään kasvisten joukkoon, mutta koska tässä tapauksessa olin alunpitäen tekemässä perus riisiä ja kanaa (taas), mutta sitten sainkin inspiksen tehdä keittoa uulalaa, joten kaadoin erikseen keitetyt kypsät riisit valmiiden kasvisten joukkoon.7. Lisää keittoon purkki kookoskermaa sekä kana-sipulimössö.


8. Saksi keiton joukkoon yrttejä esim persiljaa. Korianteri mätsäisi kookoksen kanssa parhaiten, mutta jääkaappi huusi ei-oota. Tarkista lopuksi maku.


9. Valmista!

9. SYÖ! :)

Tämä herkku valmistuu abaut puolessa tunnissa valmisteluineen. Lihaksille terveellistä polttoainetta ja taas jaksaa porskuttaa! :) Kerropa miltä maistui!

Terkuin, Tii <3

2 kommenttia: