10. marraskuuta 2013

Läski onkin ikuista...


Tiistaina marssin sydän pamppaillen kehonkoostumusmittaukseen. Iiks. Edellisestä kerrasta oli vierähtänyt jo kolme kuukautta joten jo oli aikakin!

Mittauspiste sijaitsee Alasintien Liikussa :)

Oli niin huippua nähdä samalla Sami "Fit4Fun" Alalauria pitkästä aikaa. Sami, joka tekee kehonkoostumusmittaukset, on siis kuntoiluhurahduksen alkuaikojen personal trainerini, joka toimii valmentajana ja kouluttajana Oulun sekä lähikuntien alueella. Eli, mikäli olet aikeissa satsata itseesi; haluat päästä kiloista eroon, saada päivitystä kuntosaliohjelmaan tai tarkistaa ruokavaliotasi, suosittelen Samin palveluita lämpimästi. Puhelinta käteen ja elämälle uusi suunta!

Fit4Fun kotisivuille TÄSTÄ > 

Sitten itse tuloksiin. Osa onkin jo tietoinen miten mittauksissa kävi, sillä suitsutin tulosta blogin fb-sivulla. Naiseen on tarttunut kolmessa kuukaudessa 800 grammaa lihasta! Jeaah, treeni puree! Mutta, jotta ei kuulostaisi liian ällö-vaaleanpunaiselta, on eräs asia jonka jätin kertomatta: Lihaksen mukana on tullut myös fläsää, lähes kilon verran.

Raportti aiheuttaakin stressiä?

Rasvauutinen aiheutti pienen kriisinpoikasen urheilijan taipaleella. Jolloin kehossa tapahtuneet tavoitellut positiiviset muutokset jäivät tyystin tämän järkytyksen varjoon. Ja oikeasti: takareisiin ja pepaan on ilmestynyt muhkuroita, naisen pahinta vihollista, selluliittia. Auttava puhelin Jaana Kotkansalo kääk ja apua. "Mitä mulle tapahtuu?". Vastausta en suoranaisesti saanut, olikohan jotain: "Mitä muhkuroita siellä nyt on", ei siis lainkaan huolestuneesti, vaan lähinnä "etkö ole vieläkään lopettanut itsesi kyyläämistä" -leikkisään äänensävyyn. Olin ihan masiksessa. Ovatko pahkurat ilmestyneet kostoksi tyhjästä heti, kun nautin "muutaman" lasillisen kuohuvaa ja pikkuisen poikkesin ruokavaliosta? Olin päässyt niistä jo eroon! Hei come on, ette voi tehdä mulle näin! Painan niska limassa ja pusken eteenpäin salilla, kellon ajasta huolimatta, noudatan ruokavaliota ja tässä on kiitos. Ei kauhean reilu meininki...


(Miten meneekin niin, että mies voi syödä ihan mitä se haluaa, ja ainoa mikä sillä kasvaa on pelastusrengas?? Lievää turhautumista ilmassa. Argh!)

No, olin ehtinyt piehtaroida itsesäälissä, hyppiä tasajalkaa monta kierrosta talon ympäri ja melkein heittänyt pyyhkeen kehään, kunnes löysin tilannetta tukevan ja valaisevan artikkelin. Nou hätä! Sen mukaan kehomme rasvasolujen määrä on vakio, vain niiden koko vaihtelee. Kuluttaessamme enemmän energiaa kuin syömme, rasvasolut kutistuvat, jos taas syömme enemmän kuin kulutamme, ihrapallerot kasvavat. Lasse Seppäsen koko artikkelin "Vatsan alueen rasvavarastot" voi lukea TÄSTÄ.

Läski siis ON ikuista. Thänk gaad, lievästi valaistunut ja helpottunut olo! Onhan tuleva ihran polttamisoperaatio huomattavasti iisimpi hahmottaa tiedostaessaan, että vaikka päällään seisoisi, rasvasolujen määrä pysyy samana eli ainoastaan rasvasolun kokoon on mahdollista vaikuttaa. En olekaan täyttynyt kilolla rasvaa, vaan todellisuudessa solujen koko on kasvanut. Eli ruokaa on syöty enemmän. Niin!


Peljättävä hartiaosasto!

Tänään on ollut ihan voittajafiilis, uutta virtaa ja freshit ajatukset!! Arvaa miksi? No, olen NUKKUNUT viime yönä lähes yhdeksän tuntia! Aah, mieli ja lihakset ovat saaneet levätä. Milloin viimeksi olen saanut nauttia noin pitkistä, katkeamattomista kauneusunista, en edes muista, varmaan vuosi sitten. Äidin harvinaista herkkua! Tempasin tuossa puolen tunnin aamuaerobisen, hullulla draivilla! Eikä tämä harmaita hiuksia aiheuttanut esteettinen häiriö enää tunnu missään. No okei, ainoastaan vähän. Mutta, so what? Jos sellut ovat halunneet tulla vierailemaan kroppaani, mitä tuota voivottelemaan. Näin on nyt ja jossittelu ei auta pätkän vertaa eli asiassa eteenpäin, niin kuin mummo lumessa. Kyllä ne kuhmut sieltä lähtee, viimeistään kisadieetillä. Ja onpahan ainakin konkreettista tavoitetta!


Aamuaerobiselle suoraan sängystä! Polkee-polkee!

Keskiviikkona käyn mutkan Kemissä näyttämässä kuntoa valkun luona, jolloin saan ratkaisun rasvadilemmaan ja tsekkiin pääsee myös saliohjelma sekä ruokailut. Jännää!

Kaikki ajallaan hätähousu. Kroppaa muokataan, sitä ruokitaan ja sille pitää antaa lepoa. Balanssia vielä etsitään. Hengitä syvään hani, kaikki järjestyy :) Tänään keskitytään isukkiin (heti kun hän tulee reissusta kotiin)!


Kuvan lähde > 

Hyvää isänpäivää meidän isille, omalle isille ja kaikille iseille!

Terkuin, Tii <3

3 kommenttia:

 1. Aatteleppa ite, mielummin lihasta ja läskiä (koska rasvan poltat enivei kisadieetillä) kuin että hulluna teet hommia eikä lihaskaan kasvais. Aika pro (vai luonnonoikku?) pitää olla jos useamman kuukauden onnistuu keräämään lihasta ilman että tulee fläbää mukana. :) Itellä masentaa tuo tieto siitä että ne rasvasolut ei mihinkään lähe, sitä se Bulliki mulle toitotti. Tuntuu että voinko edes saada noita takaliston miljoonia rasvasoluja niin pieniksi että takamus ei jäis velliperseeksi?!! Kraa! Ois kivempi jos niitä rasvasoluja vois vaan HÄVITTÄÄ!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Lihaksia lisää ja rasvaa kans, mutta jälkimmäistä vain pakollisen varran, pliis! Kyllä ne ihrapallerot berberistä lähtee, jos niin päätät, Mari! (mutta ei puhuta siitä kuinka monta tuntia aerobista silottuminen vaatii...) :)

   Poista
  2. Aerobista ei juurikaan mutta tiukkaa ruokavaliota ja kovaa salireeniä, onneks tykkään molemmista! ;)

   Poista