3. marraskuuta 2013

Juotko tarpeeksi vettä?


Hyvä kysymys. Tässä osoitteessa kävi nimittäin niin, että huomasin pari viikkoa takaperin muistuttavani suomuista kalaa. Vähän sellaista joka on jo ehtinyt kuivahtaa kivellä auringon paahteessa.... Iho hilseili, nenästä irtosi ihoa ja sormen välit lähes aukesivat. Kynsinauhat repeilivät. Lisäksi ihoa alkoi kutittaa. "Ei herrajumala mitä mulle tapahtuu!"

Ostin apteekista erittäin kuivan ihon perusrasvaa. Panostin kasvovoiteisiin. Tuhlasin anti-age-tuotteisiin (Isännälle jääköön kertomatta reissun visasaldo, kröhöm siis ihan ruokakaupassa kävin). Pahintahan tässä on, ettei taikavoiteilla ollut juurikaan vaikutusta! Ehkä hetken, mutta pian taas kiristi ja kirrasi. Toki sää on viilentynyt, mutta ei ihoni aiemminkaan ole näin voimakkaasti reagoinut. Vai onko syynä sittenkin ikä? Valmentajalle lähti välittömästi epätoivoinen facebook-viesti ja monta huutomerkkiä perään.

Kuvan lähde > 


Vastauksessa oli ensimmäisellä rivillä kysymys "Juotko tarpeeksi vettä?" Pyydettiin tarkistamaan myös B-vitamiinin ja rasvojen saanti. Tiedän että vitamiinit ja rasvat ovat kunnossa, mutta neste...


No, eikait siinä. Tein työtä käskettyä. Täytin kolme 0,5 litran pulloa tönöttämään tiskipöydälle. Vasta siinä iltapäivän puolella, kun pulloista vasta ensimmäisestä oli kulautettu tuota elämän eliksiiriä, tajusin että kääk, vielä kaksi jäljellä! Raksuti-raksuti. Nauttimani päivittäinen määrä oli reippaasti alakanttiin. Sillälailla.

Joo-joo-tiedetään. Tiedän että vettä pitäisi juoda paljon, mutta joinko tarpeeksi. En. Luulin juovani. Kova kallo ja jäärä mikä jäärä.

Kuvan lähde > 


Ryhtiliikettä nainen! Nyt olen tsempannut viikkojen aikana ja siemaillut vettä yli 1,5 litraa päivittäin. Ihan vesijohtovettä. Olen piilottanut pulloja hoitolaukkuun, käsilaukkuun, autoon, treenikassiin... niin että neste kulkee kokoajan messissä. Jos on ollut salipäivä, nestettä on uponnut treenissä lisäksi litran verran.

Juomiseen on pitänyt kiinnittää aivan erityistä huomiota, siten, että iltapäivästä, siinä kolmen tienoilla olen varmasti nauttinut yli puolet päivän tarpeesta, ettei seuraavaa yötä tarvitse rampata vessassa, you know ;)

Kuvan lähde > 

Ja näin se on nähtävä. Voitteko uskoa, iho-ongelmat ovat kadonneet! Siis vain reilussa viikossa!!! Koen suurta helpotusta kun vaivaan olikin näin yksinkertainen ja päivänselvä syy. Mutta kyllä tuota nestettä on paljon kitattukin. Nenää pitää käydä puuteroimassa tämän tästäkin, mutta jos nestetasapainosta huolehtimisen hyödyt ovat näin merkittävät, helpotuksen huoneessa ramppaaminen on todellakin sen väärti! Vesi vanhin voitehista, kyllä mummo tietää ;)

Ihon kuivuminen on seuraus. Yritin hoitaa seurausta rasvaamalla, mutta en hoitanut itse kuivumisen syytä. Haa. Onkos siellä vastaavia kokemuksia?

Terkuin, Tii <3

1 kommentti:

  1. On ollu samanlaisia kokemuksia ja veden juonti on aika isossa roolissa! mistähän luin joskus, että ihon hyvinvoinnista 70% tulee siitä, mitä kippaat kurkusta alas ja 30% muusta (geenit, kosmetiikka tms.). voisi verrata myös, että ku menee yleislääkärille valittaa selkää, polvea, olkapäätä tms. niin ne antaa useasti tutkimatta yhtään mitään 2vkon lepo ja kipulääkereseptin..hoidetaan oiretta ei syytä..:D harvemmin se onni purkista löytyy!

    VastaaPoista