4. syyskuuta 2013

Kuvia Nordic Fitness Exposta


Huhheijaa, kisaraporttia pukkaa! Kuulkaas ihan teitä lukijoita varten otin järkkärikameran mukaan Lahteen. (Eipä silti, kannattaisi opetella kuvaamaan ensin.) Pää on ihan pökerryksissä kaikesta nähdystä ja koetusta. Ilon kyyneleitäkin tiputtelin tiimimme hienoista sijoituksista: kaksi SM kultaa ja yksi SM pronssi. Huikeaa!

Tässä reissumuistoja, olkaatte hyvät :)

Saavuttiin Fannin kans Omppuun perjantai-iltana. Kattokaa mikä sviitti!
Neljän hengen perhehuone ja tilaa rutkasti! Huom, on just tultu sisään, joten tavarat on (vielä) hillitysti.

Sitte mars-mars Cumulukseen odottelemaan huoltajapassia...

Lahti oli ihan kummallinen näky lihaksikkaine mini-ihmisineen. Kuin johonkin mielikuvitusmaailmaan olisi hypännyt. Ajomatka verotti sen verran, että uni yritti tulla, mutta en sitten osannut nukkua kun oli ensinnäkin koti-ikävä ja toisekseen odotin hulluna seuraavaa päivää eli ammattilaiskisoja!

Lauantai:

Aamusta ylös, ehkä hieman känkkäränkkänä, koska en saanut pehmeää perusaamupuuroa, vaan piti nieleskellä reissuleipää... Fanni keitti meille muruaamukaffet <3 eli kyllä se hymy sieltä pikkuhiljaa alkoi löytyä. Puurottomuuteen haettiin lohdutusta mistäs muualta kuin shoppailusta. Ostin vain yhdet kengät :) Kämpille syömään ja äkkiä hipsimään kisapaikalle.

Kun saavuimme Messukeskukseen, siellä oli jo täysi tohina päällä. 

Hiplati-hiplati


Oli pakko ostaa uus reenitoppi ku eihä mulla oo yhtään ja ku se oli messutarjouksessa! Ei kerrota miehelle.


Kisabiksuja ja bling-blingiä


Oisin muuten tyhjentäny tiskin, muttakö "meillä käy vain käteinen..."


Kämppiksemme Iida Better Bodies -muotinäytöksessä

Treenivaatteet toimii livenä NÄIN.

Uu-la-laa. Tiimimme rautanainen Tiina Pekkala nappasi
Athletic Fitnessin SM kultaa! Onnea! <3

Saimme hyvät paikat, toki odottelua oli reilun tunnin verran, mutta oli sen arvoista!

Sitten ne ammattilaiset tulivat eetteriin. Jotenkin oli haastava hahmottaa, että nyt ne starat on tuossa 10 metrin päässä lavalla. Anna oli PRO, ihan ylivoimainen mimmi! Waauu!!

Pro Bikini voittaja Anna Virmajoki

Katista nyt puhumattakaan. *kuolaa*

Pro Figure voittaja Kati Alander

Täpötäysi katsomo hurrasi ja ulvoi seisaallaan voittajille. Nämä kaksi mieletöntä naista lähtevät edustamaan Suomea kuun lopussa Bikini ja Figure Olympia-kisoihin Las Vegasiin!


Noo oli siellä miehiäkin

Näytä hauis :)

Ja sitte oliki iltapala-aika. Rahkaa, mehukeittoa, mysliä ja banaania.
Visuaalisesti ei välttämättä onnistunein esillepano, mutta mun Suurta Herkkua! <3

Sunnuntai:

Reippaasti ylös ja kieli pitkällä kohti messukeskusta aamulla kello 9. Päivä starttasi Body Junioreilla.

Body Fitness Juniorit alle 23v. Tiimimme kaunis Hanna pinkeissä biksuissa. Sijoitus 10.


Body Fitness Juniorit 16-18v. The Punatukkainen Ilona.
Kun tämä nuori nainen marssi lavalle, ei ollut epäilystäkään kuka on ko sarjan voittaja!


Suomen mestari 2013, Ilona Siekkinen, Team FitBody. Itkuhan siinä tuli! <3

Pääseekö fanikuvaan ....?
Tuoreen Suomen mestarin blogiin pääset tästä.

Välillä pittää syyä.

Fitness SM Eveliina Tistelgren. Huhhuijjaa mikä energia, taito ja täsmällisyys!


Women`s Physique SM. Tytöt on käyny vähä salilla...

Sitte huoltajahommiin!

Minulla oli suuri ilo päästä tiimimme Hanna-Riikan ja Maaritin huoltajiksi. Pestistä ei ollut aiempaa kokemusta, joten arvatenkin jännitti ja olo oli jonkseenkin öö aapisen laidalla...

Takatilanteet taltioitu laadukkain kännykkäkuvin ;)

Jaa jollaki muullaki kamat ympäriinsä...

Hanna-Riikan pumpit ennen lavalle menoa.
Kolmansista kisoista irtosi SM 10. sija -163cm Body Fitnessin kovassa sarjassa.

Huulet kiiltämään!
"Levitä nää öljyt sitte näin" ;)


SM-Finalistit kohta lavalla. Upea Maarit, Hyvältä näyttää!

Ja hyvinhän siinä sitten kävi!
Tiukassa taistossa Maarit Ohtonen, Body Fitness -168cm SM 3. Onnea <3

Sunnuntaitiimin huoltojoukot ja kisaajat.

Takana tunnelma oli rennon latautunut. Hienoa huomata kilpailijoiden kannustavan ja tsemppaavan toinen toistaan reilussa hengessä. Älyttömän valaiseva kokemus ajatellen niitä ensimmäisiä omia kisoja.

Sitten tällä huoltajalla alkoi olla kiljuva nälkä.

Äkkiä välipalaa ääntä kohti ettei tuu kiukku.
Viiliä, auringonkukansiemeniä, ruisleipää ja täysleikkelettä. Tomaatit laukussa.

Seuraavaksi oli luvassa odotetut Bikini Fitness SM-kilpailut. Noo... eilen muotoilin tähän vähän ärhäkkäämmän tekstin, mutta kirjoitin sen nyt uusiksi...

Ensimmäisenä tuli fiilis, että olen seuraamassa missikisoja enkä fitnesskilpailua. Pieniä laihoja tyttösiä lava täynnä. Koska Bikini Fitness on lajina uusi Suomessa, selkeää linjanvetoa ei selvästikään oltu tehty.

Selityksen makua tai ei, liian kireät (mutta lihaksikkaat) eivät joka tapauksessa pärjänneet. Sääntöjen mukaan: "Kilpailijoilla ei saa olla lihaserottuvuutta, mutta kehon pitää olla urheilullisen ja terveen näköinen". Yleisöstä katsottuna, lähes anorektikolta näyttävät, eli ne, joilta puuttui lihakset, pärjäsivät paremmin kuin ne, joilla oli lihasta, mutta olivat liian tiukkoja. Lihasten lisäksi kävelyissä olisin toivonut näkeväni enemmän hallittua reippautta ja sporttista meininkiä, kuin lajille hallaa tekevää pyllynpyöritystä. Onnistuneella lavaesiintymisellä, johon syystäkin kiinnitin erityistä huomioita, pystyi selvästi nostamaan sijoitusta. Ja sitä ei näe stillkuvista. Kokonaisuus ratkaisi, ainakin joissain tapauksissa.

Bikini Fitness -163cm


Bikini Fitness +163cm

Luojan kiitos, kuitenkin, Sara Back kruunattiin pisimmän pituusluokan voittajaksi (kuva alla). Tyttö paini täysin eri sarjassa muiden kilpailijoiden kanssa. Löytyi ensinnäkin peppua, reittä, pyöreää olkapäätä ja kurvia. Ja toisekseen lavaesiintyminen oli luonnollinen, reipas ja varma, pienellä flirtillä maustettuna. Onnistunut paketti.

Bikini Fitness +168cm

Onnea Sara Back ja kiitos, olet huikea ilmestys ja mieletön esikuva sekä malliesimerkki lajin tulevaisuudelle! Seuraamani esikuvat ovat tähän saakka olleet ulkomaiden ammattilaisia, mutta nyt, Sara, siirryit suosikkieni joukkoon! <3 Jee!

Bikini Fitness 2013 Overall voittaja Sara Back

Mitä Nordic Fitness Exposta jäi käteen?

Pakollinen loppupohdinta :)

Alkuviikko meni sumussa informaatiotulvan vuoksi, mutta nyt ajatus alkaa kirkastua. Olen todella ylpeä tiimimme huikeasta menestyksestä sekä Jaanan ja urheilijoiden tekemästä periksiantamattomasta työstä. Oli myös opettavainen kokemus toimia huoltajana ja aistia kilpailemisen toinenkin puoli. Virmajoki oli livenä uskomaton pakkaus, hän ei turhaan kanna ammattilaisen titteliä. Alander hätkähdytti hallitulla karismallaan. Lavalla näkemäni SM-Bikinitytöt shokeeraasivat kirjavuutensa puolesta, mutta täytyy muistaa, että laji on vielä hiomaton timantti. Ehkäpä säännöt ovat selkiytyneet ensivuodelle, se olisi kilpailijoiden, valmennuksen ja tuomariston etu.

Kuitenkin, ensijärkytyksen jälkeen käteen jäi entistä kiihkeämpi polte tähdätä kohti omaa unelmavartaloa ja kisalavoja. En tarraudu liiaksi siihen millä kropalla Suomessa pärjää tai ei pärjää, koska arvostelulajin kyseessä ollessa tuomaristossa on niin montaa makua kuin siellä on silmäpareja, varsinkaan, jos kriteereitä ei ole täsmällisemmin määritelty.

Seuraan esikuviani, jotka luovat vahvan suunnan omalle tulevalle kehittyvälle bodille. Kilpailuvietillä varustetulle ihmiselle kilpailuun tähtääminen on loistokeino säilyttää tavoitteellisuus ja itsensä kehittämisen korkea motivaatio. Jos sillä unelmavartalolla jota havittelen ei pärjää Suomessa, niin so what. Kun olen kisapäivänä tavoitekunnossa, voin olla enemmän kuin tyytyväinen, sanoipa tuomaristo siihen mitä tahansa. Kyseessä on kuitenkin minun vartalo jollaisen minä haluan.

Tällaiset bakarat mulle, kiitos. Kuvan lähde >

Olitko sinä katsomassa kisoja? Mitä ajatuksia herätti? Hehee, tiedän, että kirjavia ;)

Terkuin, Tii <3

8 kommenttia:

 1. Heipsan,
  Vautsi,oli varmaan kiva olla mukana siellä lavan takana touhuissa,näki vähän sitäkin puolta sitten tulevaisuuden varalle :)
  Itselle jäi vähän outo maku noista bikini kisoista tai lähinnä mietin tuota tuomarien linjausta.Tuli aiheesta avauduttua blogiini tuossa toissa päivänä...oikeasti jäin miettimään,onko nuo kisat ylipäätänsä oma juttu,jos kroppa mitä haetaan on omaan silmääni suoraan sanottuna noin laiha,melkeinpä anorektinen.No tätäpä täytyy mietiskellä.On aivan totta mitä kirjoitit,että menet lavalle siinä omassa parhaassa kunnossa,se joko miellyttää tai ei miellytä sitten tuomareita.Mutta itse jäin miettimään sitä,että onko se kisadieetti kaiken sen arvoista,jos loppupelissä tuomarien linjaus on noin häilyvä?
  Mutta nämä nyt minun pohdintoja,samaan malliin täällä kuitenkin treeniä nyt jatketaan ja yritetään saada sitä lihasta hankittua kaikesta huolimatta :)
  PS.Ja en ole unohtanut niitä ihania kenkiä,laittelen kuvia,kunhan nyt saan itseni sillä saralla vauhtiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! :) Olikko kattoon paikanpäällä?

   Heh, kisat on aiheuttanu järkyttävän keskustelupalstatulvan ja hyvä niin. Mun mielestä ei kannata liikaa aatella tuomaristoa. Jos ainoa syy treenata on tuomariston miellyttäminen niin sillo mennään metsään. Kipinä ja ydinsyy pitää lähteä sisältä ja vasta sen jälkeen tulee muu. Ei tästä kannata tehä liian monimutkaista. Kirjavaa oli joo, mutta toisaalta, kun rajat eivät ole liian tiukat, aattelen, että siellä on aina mahdollisuus myös säväyttää, olla erilainen kuin muut ;) Päätät olla silloin niin upea ettei niillä oo muuta mahollisuutta kuin palkita sinut :)

   Joillaki dieetit on iisimpiä, joillaki teettää enemmän töitä. Mitä sitäkään murehtimaan ennakkoon. Ilman kisadieettikokemusta, mistä voi tietää millaista se on? Miten just sun kroppa sen kokee? Jokainen on yksilö. Ottaa asian kerrallaan. Mää oon ihan samalla viivalla sun kans, kun ei oo kisakokemusta, mutta HALUAN kokea (ainaki) sen ekan kerran, koska ennen sitä on ihan turha spekuloida yhtään mitään.

   Hyviä reenejä! :)

   Poista
 2. Kiva että sulla kaikesta huolimatta motivaatio pysyi :) Munkin silmään suuri osa noista Bikinin osallistujista oli liian laihoja ja hirvitti, että ei ne kropat kyllä minusta enää niin sieviltä näyttäneet, kun olen aina kuitenkin ihaillut näitä "kunnon" ison maailman esikuvia :) ja nimenomaan bikini fitnesstä pidin parempana lajina siksi, että se ei mene "överiksi", vaan kaikki edelleen näyttää naisilta! Tsemppiä jatkotreeneihin ja hienoa, että aiot katsoa silti homman loppuun tolla asenteella, hienoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Katsotaan mihin laji Suomessa kehittyy, mielenkiinnolla ootan kevään kisoja :)

   Poista
 3. No niinpä,tavallaan olen samaa mieltä,mutta toisaalta tuntuu,että jos se linjaus on ihan muuta mitä oma ns ihannekroppa,niin kannattaako sinne lavalle lähteä ollenkaan,mutta tätä minun täytyy nyt miettiä ja jutella teaminkin kanssa...ehkä minua mietityttää siksikin,kun itselläni muutama perussairaus,miten ne dieettiin reagoivat jne,mutta sitähän ei tosiaan tiedä ennekuin sen kokeilee.Ja ettei tule väärinkäsityksiä,en todellakaan lähde terveyden kanssa leikkimään,ihan lääkärin siunaus on tälle "projektille" :)...mutta tosiaan kyllä täälläkin treenit jatkuu ihan entiseen malliin :)Ja olishan se toisaalta hienoa olla siellä lavalla sinun kanssa yhtäaikaa :)Mutta ei muuta kuin treeni iloa ja kuullaan taasen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, olispa huippua jos noustaisiin samalle lavalle! Terveydellä ei tosiaan kannata leikkiä, siitä oon tismalleen samaa mieltä. Toivottavasti tilanteesi selkiytyy, joko juttelit tiimin kanssa?

   Poista
 4. Kiitos kivasta kisarapsasta! Ja kiva, ettet sinä lannistu kummallisesta tuomarilinjasta:D Joskos tääläkin ymmarrettäs seurata noita ison maaliman malleja, upeita naisia, kyllä näkee että työtä on tehty.
  Täälä on flunssa vaihteeksi jyllänny, ärsyttää treenitauko, tänään väänsin kyllä kintut,kun vähän tuntus hellittävän, tiedä sitten oliko fiksu veto..Mukavaa viikonvaihdetta, kirjottelehan treeneistäsi postausta joskus?
  T:viidenmami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Viidenmami ja superkiitos postausvinkistä! Kirjottelin sellaisen juuri pojan päikkäreiden ohessa :) Toivottavasti voit jo paremmin!!

   Poista