26. elokuuta 2013

Makuaistimuksia


Aurinkoista viikon alkua! Täällä elämä voittaa ja rouva Alasimi voi huomattavasti paremmin!

Meillä oli perheviikonloppu. Tarkoittaa siis sitä, että koko poppoo on kasassa ja meillä öllötellään. Ei edes yritetä keksimällä keksiä tekemistä, ollaan vaan ja puuhastellaan rennosti. Nautitaan arjesta ja hetkestä.

Perheviikonlopun tunnistaa myös siitä, että meillä oli herkkua. Tytär sai toivoa ihan-mitä-vaan-ikinä-herkkua halusi ja sitten sitä leivottiin.

Leipominen lasten kanssa on, ööh, sotkuista puuhaa. Jauhoja joka paikassa. Taikinaa ovenkahvoista lähtien. Kohokohtahan ehdottomasti on vispilöiden nuoleminen ja taikinakulhon kaapiminen. Siksi kait ne haluavatkin osallistua ;)


Mokkapaloja, naaaammmmmm.

Hävyttömän herkullisen näköisiä. Ei mennyt kauaa kun puoli pellillistä oli tuhottu. Iloitsin ja hykertelin ahmimisreagtiota, sellainen kuhina leivoksien ympärillä kävi. Pitäisikö ehkä leipoa useammin? ;)

Uskomatonta miten makuaisti kehittyy ja mieliteot muuttuvat. Aiempi herkkumörssäri, siis minä, olisin rapannut taikinakulhoa lasten kanssa kilpaa, mutta nyt ei edes tehnyt mieli! Sylkirauhaset eivät syöksäyttäneet vesitulvaa kielelle. Tytärkin yritti virneessä: "Äitiiii, ei se nyt yhteen palaseen kaadu". Ehkä ei niin, mutta jos ei tee mieli, miksi pitäisi ottaa?

Toisekseen, vatsan eteen on tehty vuosi töitä. En edes ala laskemaan montako vatsalihasliikettä on puserrettu. Näin sieluni silmin vatsalihasteni uuden muotoontumisen lösähtävän täysin, jos edes suunnittelisin maistamista. En siis senkään vuoksi ota kakkua, kiitos vaan.

Kolmanneksi, elämä on valintoja, ja tämä on yksi niistä.


Suurinta herkkua: tuoreet mansikat!

Oletteko muuten huomanneet, että makuaisti muuttuu yllättävän nopeasti, jos tekee muutoksia ruokavalioon?

Olen syönyt lähes vuoden suhteellisen puhdasta ruokaa eli valmisruoat, lisä- ja makeutusaineet on mahdollisuuksien mukaan jätetty kokonaan pois. Ruoan keinotekoisuuden maistaa heti.

Selkeimmin olen muutoksen huomannut makean himossa. Esimerkiksi tee. Aiemmin ostin vain makuteetä joka kuorrutettiin parilla lusikallisella hunajaa, koska oli muuten, mausta huolimatta, niin väkevää.

Eilen markettireissulla pysähdyin yrttijuomalajitelman kohdalle. Kamomillaa, sitruunamelissaa, inkivääriä, nokkosta... tuoteseloste sanoi. Ajattelin että no ok, no kokeillaan flunssan kunniaksi. Pakettikin oli houkutteleva. (Kyllä, ulkonäkö vaikuttaa ostopäätökseen, mikäli tuotteen sisällöstä ei ole aiempaa kokemusta tai suositusta.)

Aiemmat ehdottomat inhokkini, yrttiaiheiset mitkään höpö-höpö-juomat, yääk, (koska ne eivät maistu miltään) osoittautuivatkin suureksi yllätykseksi.
Juoma hautumaan ja odotus. Tunnistin ilmaan höyrystyvän tuoksun, joka kuljetti Thaimaaseen. Siinähän pääsi lomafiilikseen, auringon alle, hymyilevien thai-ihmisten pariin :)
Maistoin.

Tunnistin maut. Sävyt. Oli hyvää. Eikä juoma tosiaan kaivannut makeutusta. Jännää. Tämä tuote lisätään kuivakaappiin. Ehdottomasti.

Odotan vielä sitä päivää, kun uskallan vetää kahvin mustana. En ole vielä rohjennut :) Tottumiskysymys lienee sekin.

Miten teillä on makunystyröiden kanssa? Onko ahaa-elämyksiä?

Tänään maltan vielä viettää välipäivän, juon, juon ja juon ja menen kyllä käymään salilla, mutta venyttellen. Tai sitten sali ympäristönä muuttuu olohuoneen karvamatoksi kymppiuutisten säestelemänä. Tuo kuulostaa itseasiassa paljon huokuttelevammalta. Keho kaipaa nyt huoltoa ja hellyyttä. Huomenna aion olla terve ja menen nujertamaan rautaa aamulla kello kuusi. Nukkumaan siis ajoissa.

Terkuin, Tii <3

2 kommenttia:

  1. Mun pitää tua sulle oikiaa teetä, eikä pussiteetä ;) sun tajunta räjähtää sen mausta ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. iih, en malta oottaa! nuo oli jotain yrttijuttuja :)

      Poista