15. heinäkuuta 2013

Tangomarkkinakuulumisia


Heippa hei! Olen ollut reissussa melkein koko viime viikon. Kovasti suunnittelin bloggailevani tien päältä joku kaunis kerta, vaan tattadaa, niinpä siinä sitten kävi, että yöuni vei joka ilta voiton :) Olen siis tullut vanhaksi? ;)

Tiistaina startattiin Oulusta kohti Seinäjoen Tangomarkkinoilta. Olikohan tämä noin seitsemäs vuosi työtehtävissä eli kesään erittäin olennaisesti kuuluva tanssi- ja musiikkitapahtuma. Voisin sanoa, että ilman Tangoja ei kesä tunnu kesältä. Tapahtumaan kuuluu myös rakkautta, sillä mieheni kosi minua samaisessa paikassa 9 vuotta sitten <3. Aika romantillista ;) Sen jälkeen olemme olleet Tangoilla joka vuosi yhdessä ja viimeiset vuodet poikakin on kulkenut mukana. Tytär viihtyy kesät paremmin mummulassa :)

Onko 11 kassia tarpeeksi? :)


Miten ihmisellä voi olla näin paljon tavaraa kuuden päivän matkalle!! Kuva hämää, sillä matkalaukku ON mallia maxi ja liikahtaa kevyesti kuin saunankivet. On esiintymis- ja opetusvaatteet, normikamppeet, edustusasut, kenkiä, mikki, tietokone, ruokaa ja pojan tavarat, leluja + vaippoja. Yhtään turhaa asustetta ei ole (muahhahaaaa, eipä niin vissiin!!). Volvon takakontti oli niin täynnä että soi!

Sovimme valmentajan kanssa, että saan pitää lepoviikon salitreeneistä. Tangoilla on tunnetusti hässäkkää, vaikka työajat ovat etukäteen tiedossa, silti yllätyksiä (tuuraukset, aikataulumuutokset yms) tulee AINA. Kun täynnä virtaa oleva lapsi kiikkuu ohessa mukana ja vaikka hoitajakin on paikalla, silti koin salitreenien ajoitusten tuovan enemmän stressiä, kuin että ajaisivat asiaa kroppaa kehittävänä tekijänä. Ruokailut menisivät ohjeen mukaan ja sain luvan soveltaakin, kun kroppa oli edennyt suunnitellusti.


Nämä pakattiin mukaan Oulusta. Huom vaaka ja desimitta. 

Soveltaminen tarkoitti sitä, ettei ruokaa tarvitsisi reissun päällä punnita, vaan ottaisin annoksen "silmämääräisesti", koska osaisin jo arvioida annoskoot, ruokavalion ollessa tuttu. Mutta mitä tekee Tii. Vaikka sain luvan syödä noin-öbaut-sinnepäin, silti otin kiltisti vaa´an mukaan :) Lienee korvien välissä, mutta jos ei treenaa viikolla lainkaan + syö "sinne päin", peli on menetetty ja saavutetut tulokset tuhottu... ;)

Nautin yhden aterian päivässä henkilökuntaruokalassa mutu-tuntumalla ja muut neljä ateriaa menivät ohjeiden mukaan hotellihuoneessa puntarin kautta. Oulusta lähti mukaan kuivamuonaa ja Seinäjoelta ostin baarikaappiin täydennystä.

Tiistai & Keskiviikko:

Meikki check! :) 

Tapahtuma alkoi Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan eli Eepeen 110-vuotisjuhlilla. Sain kunnian olla mukana esiintymässä Seinäjoen kaupunginteatterissa. Tangokuningas Marko Lämsä ja harmonikkataiteilija Taisto Lunkka esittivät juhlaa varten sävelletyn ja sanoitetun tangon "Karman terassilla", jossa tunnelmoin tangoa Kimmo Lasasen kanssa. Edellisestä tanssikerrasta on vierähtänyt tovi, miten nautinkaan kun mies ottaa ja vie. Tanssiessa katoaa kaikki maallinen ja tuntee olevansa taivaassa. Siinä piilee paritanssin viehätysvoima. Upea, ainutlaatuinen kokemus!


Ready to Go! :D 

Torstai:

Olen opettanut Ravintola Karman terassilla tanssia viiden vuoden ajan. Näin myös tänä vuonna. Samaisella terassilla karaoken "punatukkainen tyttöni mun" eli Tarja odotti mittanauhan kera. Olimme sopineet hauiskisan ja mittaus suoritettaisiin luonnollisesti todistajien läsnäollessa. Oma pieni onneton rusinani paini kokoluokassa lapset ja Tarjan haukkarin ympärysmittaan tuhansien salituntien kokemuksilla oli miehilläkin tekemistä. Kuten kuvasta näkyy, Tarja voitti ylivoimaisesti (ja taisin saada tasoitustakin!)! Tarjalle pointsit! Hauskaa oli ja ensi vuonna ilman muuta uusiksi :)

Purista-purista! :) 

Tanssikurssit to, pe ja la:

Karman terassitanssikurssit ovat jo käsite Tangoilla. Joka kerta jännitän silti yhtä paljon, tuleekohan kurssille yhtään oppilasta. Meille suomalaisille saattaa olla (ON) jännä paikka, kun pitää opetella tanssia siinä julkisesti, muiden seuratessa sivusta. "Voinkohan tulla mukaan kun en vielä osaa?" Tottakai voit ja pitää tulla! :) Vuosi vuodelta parketti täyttyy uusista ja vanhoista tutuista, naurun raikatessa :)


Mikään ei ole niin hienoa ja palkitsevaa kuin aistia ihmisten nauttivan tanssin ja oppimisen tuottamasta hyvästä fiiliksestä. Hymyssä suin ja rennolla otteella siis! Teimme myös historiaa: lauantain Fuskukurssilla oli Karman terassin ehdoton kurssi- ja yleisöennätys. Jee! Kiitos Karma, kun sain olla mukana jälleen!

Perjantai:

Amarillon kokki valmisti aterian mittatilauksena. Samoin Fransmannissa. Seinäjoella Palvelu toimii ja Pelaa! <3 Kiitos!

Ei tätä ... 

... Vaan tätä! 

Illalla:

Täytyy myöntää, että minussa on aina ollut sen verran Koriseva-fania, että kun Arjan keikka on nähty, ovat Tangomarkkinat onnistuneet täydellisesti. Arja on kuningatarten numero yksi. Läsnäolo, ääni ja karisma.

Arja valaisee pimenevän illan ja täpötäyden tangokadun :) 


Lauantai: 

Kuten aiempinakin vuosina, myös tänä vuonna Tangot olivat yllätyksiä täynnä. Yks kaks olin haastateltavana Ranskan tv3:lle joka taltioi dokumenttia suomalaisesta tangosta. Tanssiakin tietysti piti ja onneksi Markku oli parin tunnin varoitusajalla "aamusta" hereillä :) Ulkomaalaiset ovat haltioissaan tangosta, kulttuuristamme, ja tietysti Suomen yöttömän yön kesästä. Ryhmä tulee Suomeen ja Ouluun loppuvuodesta, jolloin on luvassa lisää :) Huikeaa viedä tangon ainutlaatuista perinnettä ulkomaille!

Mies ja nainen. Tunne ja Tango.

Lauantai-iltana Suomi sai uuden kuninkaallisen lisäksi Ilmatangon uuden Suomenmestarin. Onnittelut Harri!

Katsos keihin törmäsin sitten illalla :)

Jiihaa! 

Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun en sunnuntai-aamuna herännyt krapulaan. (Lukuunottamatta kolme vuotta sitten kun poika oli vielä masussa ;)) Se on merkittävä asia. Ja koska viinaa ei ollut veressä, olin nukkumaanmenokunnossa viimeistään klo 24. Tätä pohdin hymyssä suin lauantai-yönä, kun väsäsin itsekseni iltapalaa:

Näistä syntyy ....

... tätä! NAM (ei visuaalisesti hääppönen näky muovikippoineen, mutta maistuu HERKULLISELTA) 

Näin ne ajat muuttuvat... tavoite kirkkaana mielessä :)

Sunnuntai:

Kotimatkalle pukeuduin punaiseen:

Sain Bikinisiskolta t-paidan <3 "I`m too sexy for my shirt", vai miten se meni?


Tangot olivat täynnä vanhoja ystäviä, uusia ystäviä, tanssia, hymyjä, naurua, välittämistä, auttamista, herkistymistä, kasvamista, ymmärrystä, kannustusta, melkoista tunteiden paloa, kuten Tangoilla aina ;)

KIITOS kaikille osallisille! Erityisesti Sami ja Sohvi :) Ja Onnea Suomen uusille Kuninkaallisille Heidi ja Kyösti! Ensivuotta odottaessa :)

PS. Olethan huomannut blogini FB-sivun? Kun olen tien päällä, käytän sitä aktiivisempana kanavana. Saa tykätä ;) Ihanaa alkanutta viikkoa!!

7 kommenttia:

 1. Näytti kyllä hyvältä reissulta. Ja jotenki hymyilytti kovasti tuo sun syöminen ko saat vapaasti soveltaa niin meet ohjeitten mukaan :) That's Our girl! Looking Amazing, like always!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeeiii Nanni! Oli ihan huippureissu!! :) En sitte osannu syödä vapaasti. Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön ;)

   Poista
  2. Ehkä se onkin helpompi vaan syödä miten käsketään ;) Ainaki itellä on! Tää leikki on vaan nytte jo kohtalaisen vakavampaa mennytty touhua hyvällä tavalla ja hymyllä varustettuna! :)

   Poista
 2. Ihana tuo kuva, missä olette kolmisin! Sulla on siinä tosi kaunis mekko päällä :) (minun huomio menee aina vaatteisiin). Näyttää kivalta tämä reissu! Ai niin ja minusta tuntuu, että Rillossa saa aina hyvää palvelua. Ei välttis Oulun paras ravintola muuten, mutta käyn siellä aina niin mielellään, kun siellä on niin ihana palvelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Määki ihastuin tuohon mekkoon, se lähti alennusmyynnistä Stokkalta oitis mukaan :)

   Poista
 3. Kiitos ihanalle Tiille huipusta viikosta! :)

  T. Sohvi-täti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi <3 Otetaan uusiksi, poju odottaa jo ;)

   Poista