5. heinäkuuta 2013

Äiti ota karkkia


Pikkuihmisen on välillä vaikea ymmärtää, miksei äiti syö karkkia. Eilen oli tyrkyllä lauantaipussia, joista herkkuni salmiakit, valikoituivat pikkumiehen käsittelyssä ehdolle houkutukseksi pöydän reunalle. "Äidillä tulee maha pipiksi", keksin selityksen joka menisi läpi. Siitä sitten sainkin kuulla pitkin päivää "Äiti ei voi syyä karkkia. Äitillä tullee maha ihan pipiksi". Kyllä, niin, rakas papukaijani :)

"Äiti, ota karkkia"

No mitä se äippä sitten syö? Teen usein 2-3 päivän ruoat pakkaseen valmiiksi lihan ja pastan/riisin osalta. Koska syön kuusi ateriaa treenipäivinä, ruoan laittoon tuhlaantuisi merkittävä osa vuorokaudesta, mikäli valmistaisin kaikki ateriat ihan alusta alkaen jokaiselle ruokailulle. Joo, ei kiitos. Lapsiperheen arjessa keittiössä viettää muutoinkin aikaa ihan kiitettävästi :)


Tässä otos yhdestä ateriasta. Pusseissa on pakkasesta sulamaan otetut kypsennetyt kanasuikaleet sekä keitettyä nallepastaa. Ennen pakastamista annoskoot on punnittu, joten kroppa saa täsmälleen sen verran polttoainetta kuin on tarpeen. Lisäksi edellispäivän jämäsalaattiainekset sekä jatkeeksi tuoreita kirsikkatomaatteja ja raikasta kurkkua.

Pasta ja kanat lautaselle, nooooooin! Lautanen mikroon, lämmitys 30 sec ja plim!


Salaattien kippaus lautaselle ja tadaa! Annos on valmis.
Sitten sapuskaa ääntä kohden eli nommmonommomommmm. Hyvää on ja toimii!

Koska esivalmistelut on tehty pakastuksen muodossa, aterian valmistukseen kuluu yhteensä ehkä vähän reilu minuutti. Kun joku on sanonut (mm. minä itse), ettei ole aikaa tehdä ruokaa... jepjep. Noo, toki jonkun täytyy tehdä ne valmistelut... se onkin isompi liukuhihnasavotta, mutta arjen rullaamisen vuoksi välttämätöntä :)

Karkki- ja herkkulakkoa on nyt takana viisi viikkoa, melkoinen saavutus!
Äiti ei ota karkkia edelleenkään, kunnes toisin määrätään :)
(kiusaus on suuri, mutta ei sanota ääneen).

Ja sitte salille Liikkuun :)

Viikonloppu häämöttää ovella. Huomenna lauantaina on syksyn fitnesskisoihin osallistuville preppausleiri Keminmaassa. Olen tietysti menosa mukana ja uteliaana aistimassa miten timmissä kunnossa porukat on. Raporttia luvassa sieltä sitten tarkemmin! Jännittävää! :)

Reipasta viikonloppua! Terkuin, Tii <3

7 kommenttia:

 1. Iik, kivaa leiriä! Ota kuviaaaa! ;) Tää menis hierontaan makoileen ja alotteleen kevyttä viikkoa, aaah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti muruuuu :) Oot ansainnu lepposamman viikon!

   Poista
 2. Oi kivaa, laita kuvia pliis! Olen siis itse keminmaalainen (joo nykyään vastahankaisesti myönnän, että kemiläinen) lähtöisin ja on niin kuva lukea näitä sinun (ja Voimariinin) juttuja :) Kiva ko reenipaikat on pohjoisessa sulla, tulee niin semmonen olo, että tämä olisi itsellekin mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, huippua kuulla että tykkäät lukea, pohojosen tyttö! Kannustaa kirjoittamaan lisää :) Kaikki on mahdollista, kun tarpeeksi on tahtoa :D

   Poista
 3. Juu sen kyllä tiiän, että kaikki on itsestä kiinni niin kauan kuin kroppa vaan kestää! Itselläkään ei onneksi sekään haraa vielä ainakaan vastaan :)

  VastaaPoista
 4. Ompas sulla pirtsakka ja ihanan elämänmyönteinen blogi :) Uusi lukijasi ilmoittautuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpale ja tervetuloa sivuilleni ;) Tsemppiä myös omiin treeneihisi!

   Poista